piątek, 15 grudnia 2017

Konkurs świętojański dla niegrzecznych, warszawskich gospodyń domowych

Uwaga! Robimy ciacha! Przynieś figlarnie udekorowane ciasto lub ciastka o zmysłowych kształtach, a możesz wygrać zmysłową nagrodę z oferty Butik.Barbarella.pl - "Sex Shop przyjazny kobietom". Zapraszamy z wypiekami już w najbliższą sobotę, w czasie trwania imprezy Barbarella.pl: „Noc Świętojańska jest seksi!”

Zobacz relację z imprezy! >>>

Zobacz gadżety erotyczne dla kobiet na Butik.Barbarella.pl - "Sex Shop przyjazny kobietom"

Noc Świętojańska jest seksi! - Kolejna impreza Barbarella.pl, bo polskie kobiety zasługują na udane życie erotyczneCzy pamiętacie, że seks zaczyna się od głowy? Im więcej rzeczy kojarzy nam się z seksem, tym lepiej. Dlatego namawiamy was na słodkie szaleństwo. Wyciągnijcie z szuflad sprawdzone przepisy na ciasta. Upieczcie swoje ulubione wypieki, tylko zamiast babcinych różyczek na górze, udekorujcie je tak, żeby kojarzyły się tylko z jednym... Nie musicie być mistrzyniami (mistrzami) kuchni, żeby wziąć udział w naszym konkursie. Liczy się kreatywność i poczucie humoru. Do wygrania luksusowe wibratory i inne erotyczne nagrody!

Czekamy na was i na wasze zmysłowe babeczki!
Zobacz, jakie niegrzeczne ciacha przygotowała naczelna Barbarella.pl >>>

Impreza "Noc Świętojańska jest seksi!"
czytaj więcej o imprezie >>

KIEDY: sobota, 18 czerwca, 17.00-22.00
GDZIE: Dynamo Cafe, Warszawa, ul. Smolna 16
zobacz to wydarzenie i przyłącz się na  Noc Świętojańska jest seksi! - Zobacz to wydarzenie na Facebooku

W ramach inspiracji wyszukaliśmy kilka fotek fikuśnych ciast i tortów.

A poniżej także sprawdzony przepis autorstwa samej Nigelli. Pieczcie, dekorujcie i wygrywajcie! Do zobaczenia w sobotę.

Tort czekoladowy (Nigelli)

  • 400 g mąki
  • 250 g cukru
  • 100 g jasnego cukru muscovado lub innego cukru trzcinowego (ew. zwykły biały cukier)
  • 50 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 jajka
  • 150 ml kwaśnej śmietany (np. 18%)
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego (lub 2 łyżki cukru waniliowego)
  • 175 g rozpuszczonego i wystudzonego masła
  • 125 ml oleju kukurydzianego lub innego oleju roślinnego
  • 300 ml zimnej wody
Polewa:
  • 175 g gorzkiej czekolady (min 70% kakao)
  • 250 g miękkiego masła
  • 275 g cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego (lub 2 łyżki cukru waniliowego)

W dużym naczyniu wymieszać mąkę, cukry, cukier waniliowy, kakao, sól, proszek i sodę. W drugim naczyniu zmiksować jajka, śmietanę i ekstrakt. Masło zmiksować z olejem, a potem z wodą. Dodać suche składniki i miksować na niskich obrotach. Dodać jajka i utrzeć aż wszystkie składniki połączą się. Masę rozlać do dwóch okrągłych form o średnicy 20 cm wysmarowanych masłem i wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 45-50 minut w temp. 180°C. Po 15 minutach wyjąć z form i ostudzić.

Czekoladę na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (2-3 minuty na średniej mocy). Masło utrzeć aż stanie się miękkie i kremowe. Dodać przesiany cukier i utrzeć na puszystą masę. Dodać ekstrakt i czekoladę i utrzeć na gładką, błyszczącą masę. Placki przełożyć polewą, posmarować boki i wierzch tortu

Uwaga Nigelli:  “Podałam składniki na 10 porcji lub – w przypadku leczenia złamanego serca – na jedną.”

Joanna Keszka

Dodaj do:
Facebook Wykop Blip Śledzik Twitter

Dodajesz komentarz jako gość

Skomentuj

Fill in the blank
komentarze (2)
sortowanie: najstarsze/najnowsze
gość

a mogłybyście dać przepis na te babeczki? i wskazówki w jaki sposób tak genialnie je przyozdobić

 
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie.
Możesz określić warunki przechowywania, dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.Zamknij